„Ne jucăm împreună! ” – donație de jucării

Asociaţia Autism Europa – Centrul de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ cu sprijinul  INACO și Ara Toys a donat la începutul anului școlar 2018-2019 jucării noi nouțe către mai multe instituții colaboratoare: Școala Gimnazială nr. 4, Bistrița, Grădinița cu Program Normal ”Căsuța cu Povești”, Bistrița, Grădinița cu Program Prelungit nr. 9, Bistrița, Centrul Pentru Protecția Copilului, Bistrița, DGASPC Bistrița-Năsăud, CSEI nr.1, Bistrița, Spitalul Județean – Secția Pediatrie, Spitalul de Psihiatrie Pediatrică Cluj Napoca și Fundația Inocenți.

 Donația a fost posibilă datorită inițiativei ”Forța civică a femeilor” prin intermediul căreia Asociația Autism Europa a primit o donație importantă de jucării pentru beneficiarii Centrului ”Micul Prinț”.

  “Ne bucurăm de sprijinul partenerilor din cadrul initiativei ”Forța civică a femeilor” care ne-au dat posibilitatea de a împărți bucurie şi credem că fiecare copil are dreptul la o copilărie fericită, plină de jucării”, a declarat coordonatorul CRRA Micul Prinț, Ana Dragu. Aceasta a adăugat că fiind vorba de o donație consistentă de jucării noi, părinții  din cadrul centrului au considerat că este important ca din darurile primite o parte să meargă mai departe către alte instituții care se preocupă de sănătatea mintală și dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Terapia prin joc este o metodă de a veni în întâmpinarea nevoilor dezvoltării psihice a copiilor, fiind recunoscută de experți ca extrem de eficientă în stimularea a unei dezvoltări cerebrale armonioase. Se folosește în general cu copii între 3-11 ani și le oferă acestora o modalitate de a-și exprima emoțiile și de a-și împărtăși experiențele printr-un proces auto-vindecare. Experiențele și cunoștințele copiilor sunt adesea comunicate prin intermediul jocului astfel că terapia prin joc poate fi un vehicul prin care aceștia să se cunoască și să se accepte pe sine, precum și să coopereze cu ceilalți.

AAE oferă de la înfiinţare, din anul 2007,  servicii de informare, conştientizare, consiliere şi educare, programe de terapie complexe, organizare de cursuri de instruire pentru cadre didactice în beneficiul copiilor cu tulburări din spectrul autist din judeţul Bistriţa-Năsăud, al familiilor acestora, al specialiştilor din domeniu şi al comunităţii. Asociaţia este acreditată și licențiată de către Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, ca furnizor de servicii sociale.

Echipa Micul Prinț

„Ne jucăm împreună! ” – donație de jucării „Ne jucăm împreună! ” – donație de jucării „Ne jucăm împreună! ” – donație de jucării „Ne jucăm împreună! ” – donație de jucării „Ne jucăm împreună! ” – donație de jucării