Află care sunt drepturile tale

Este unanim recunoscut faptul că familiile copiilor diagnosticați cu tulburări din spectrul autist se confruntă cu dificultăți majore în ce privește accesul la servicii de terapie validate științific în cuantumul și la intensitatea necesară. De asemenea, studiile arată că aceștia reclamă calitatea scăzută a serviciilor din sistemul educațional. Dificultățile și provocările derivate din necesitatea asigurării unui mediu optim și a atingerii potențialului maxim de dezvoltare a copilului cu dizabilități sunt numeroase și cuoscute cu adevărat doar familiilor acestora.

În România, copiii diagnosticați cu autism au o serie de drepturi sociale, educaționale și financiare de cele mai multe ori necunoscute în întregime de aparținători datorită lipsei abilităților de informare sistematică, dar și datorită absenței interesului real al sistemelor de protecție a persoanelor cu dizabilități în a informa complet beneficiarii de drepturile lor. De foarte multe ori nici funcționarii nu cunosc toate serviciile oferite prin lege copiilor cu dizabilități și cu atât mai puțin școlile în care aceștia sunt integrați.

Drepturile tale

În cele ce urmează, am sintetizat toate drepturile educaționale, sociale și financiare de care beneficiază copiii cu tulburări din spectrul autist. Documentul va fi completat pe măsură ce apar alte modificări legislative. Cunoașterea tuturor acestor drepturi este importantă în interacțiunea cu autoritățile publice care trebuie să respecte și să implementeze măsurile de sprijin.

În cele ce urmează, am încercat să sintetizăm toate drepturile educaționale, sociale și financiare de care beneficiază adulții cu tulburări din spectrul autist. Documentul va fi completat pe măsură ce apar alte modificări legislative. Cunoașterea tuturor acestor drepturi este importantă în interacțiunea cu autoritățile publice care trebuie să respecte și să implementeze măsurile de sprijin.

Fii la curent cu toate lucrurile grozave pe care le facem