CENTRUL DE RESURSE ȘI REFERINȚĂ ÎN AUTISM MICUL PRINȚ - Asociația AUTISM Europa

Organizaţie non-guvernamentală acreditată și licențiată ca furnizor de servicii sociale

Doneaza

CUM NE POŢI AJUTA?

DIRECȚIONÂND 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT

Puteți sprijini activitatea Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ Bistrița prin descărcarea și completarea formularului 200 (pentru persoane juridice) sau 230 (pentru persoane fizice). Astfel direcționați 3,5% din impozit către centru.

În cazul persoanelor fizice autorizate (PFA), acesta este modelul pentru secțiunea specială din cadrul declarației unice care trebuie depuse pînă la data de 25 mai 2021. Contabilul dumneavoastră va ști despre ce este vorba 🙂

Ne facem treaba mai bine decât statul român care vă ia impozitul oricum. Misiunea noastră este să ștergem diferențele dintre tipic și atipic.

Doneaza

DIRECȚIONÂND 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT

Orice agent economic care are profit poate alege ca o parte din impozitul pe profit datorat statului să fie direcţionat către un ONG acreditat și licențiat în livrarea de servicii sociale.

Încheiaţi un contract de sponsorizare cu o asociatie şi vă deduceţi 20% din impozitul pe profit datorat statului, în limita a 3% din cifra de afaceri a companiei. (art. 25 alin. 4, lit. i din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal) Practic, acest lucru înseamnă că platiţi impozitul diminuat cu contravaloarea sponsorizărilor din anul respectiv.

CARE ESTE BAZA LEGALA?

Sponsorizarea reprezintă actul juridic prin care două persoane convin cu privire la transferul dreptului de proprietate asupra unor bunuri materiale sau mijloace financiare în vederea susţinerii unor activităţi fără scop lucrativ desfăşurate de către una dintre părţi, denumită beneficiarul sponsorizării.

Potrivit legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările şi completările ulterioare, sponsorizarea se realizează pe bază de contract încheiat în formă scrisă între sponsor şi beneficiar, cu specificarea obiectului, valorii şi duratei sponsorizării, precum şi a drepturilor şi obligaţiilor părţilor. Virati suma în contul Asociatiei şi specificaţi activitatea pe care doriţi să o sprijiniţi. În urma folosirii sumei donate, veţi primi un raport asupra modului în care banii dumneavoastră au fost cheltuiţi şi al impactului pe care l-au avut în viaţa noastra.

În cazul unei sponsorizări constând în bunuri materiale, acestea vor fi evaluate, prin actul juridic încheiat, la valoarea lor reală în momentul predării către beneficiar.

Sponsorizarea trebuie să fie înregistrată în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plăţii efective). Prevederile articolului 25, alin. 4, lit. i din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, sunt aplicabile tuturor contribuabililor plătitori de impozite pe profit, indiferent de sursele din care aceştia realizează veniturile, din Romania sau din străinatate.

Această sponsorizare este un mijloc de motivare a angajaţilor care pot astfel să simtă că societatea pentru care lucrează este responsabilă din punct de vedere social şi se implică.

SPONSORIZAREA CENTRELOR DE SERVICII SOCIALE ACREDITATE ESTE PERMISĂ ȘI DUPĂ MODIFICĂRILE SUFERITE DE CODUL FISCAL.

 

Implică-te AZI!
Vino să evoluăm împreună și ajută-ne să schimbăm percepția societății asupra neurodiversității. În schimb, vei descoperi un univers special, de o sinceritate și o naturalețe absolute, talente ieșite din comun și o percepție unică asupra vieții.

Doneaza

Sprijiniți activitatea Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ Bistrița

Există multe modalități de a te implica în comunitatea autismului. Fie că este vorba de sprijinirea unei inițiative cruciale, de participarea la un eveniment, de a deveni membru  sau de a face o donație, Asociația AUTISM Europa este legătura ta pentru a face diferența.

Vreau să donez:

Asociația Autism Europa Bistrița

ADRESA: Strada Sucevei, nr. 9, Bistrița, jud. Bistrița-Năsăud
CONTACT:
Tel: 0751917406
Email: autism.europa@gmail.com

Cod de înregistrare fiscală: 23395040
Data înființării: 15.11.2007
Nr. certificat Registrul Asociațiilor și Fundațiilor: 47/2007
Nr. licență de funcționare privind furnizarea de servicii sociale: LF. 0000181

Conturi deschise la VISTA BANK:
cont lei: RO61 EGNA 1010 0000 0062 0572
cont euro: RO23 EGNA 1010 0000 0074 1148

Fii la curent cu toate lucrurile grozave pe care le facem