8847 – ”Am autism si sunt uimitor!”

Ajută-mă să visez, să mă integrez, să merg la școală! Copiii și părinții din cadrul Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița au nevoie de prietenia ta! Fiecare copil merită un prieten și șansa de a-și atinge potențialul maxim!

Stimați colaboratori, demarăm astăzi campania de strângere de fonduri ”Am autism și sunt uimitor”, în parteneriat cu JYSK România, cu scopul de a asigura resursele necesare continuării funcționării și dezvoltării Centrului de Resurse și Referință în Autism Micul Prinț Bistrița al Asociației Autism Europa Bistrița.

De zece ani, centrul de terapie, recuperare și integrare școlară pentru copii și tineri diagnosticați cu autism se finanțează din donațiile părinților, sponsorizări și prin mecanismul 2%. În zece ani de activitate, Centrul Micul Prinț s-a implicat în recuperarea și ingrarea școlară a zeci de copii, a dezvoltat o rețea școlară și o revistă de specialitate, a fost parte activă și inițiator alături de alte organizații a numeroase inițiative de lobby și advocacy legislativ pentru drepturile persoanelor cu tulburări de spectru autist.  Activitatea noastră s-a dezvoltat astfel încât în prezent serviciile centrului sunt solicitate de copii cu tulburări de dezvoltare din toată țara.

Credem cu tărie că fiecare copil are locul lui sub soare, o misiune sau un talent special. Scopul acestui proiect consta in oferirea de servicii de terapie de recuperare gratuită pentru un număr cât mai mare de copii și tineri cu autism în vederea creșterii gradului de integrare socio-școlară a persoanelor diagnosticate cu tulburări de spectru autist.

Pentru a reuși un parcurs frumos în învățământul de masă unde le este locul, astfel încât să NU ajungă la vârsta adultă complet rupți de realitatea exterioară, copiii diagnosticați cu autism au nevoie de evaluări psihologice complexe, diagnosticare precoce și corectă și ani de zile de terapie de recuperare zilnică, realizată de personal specializat: terapie comportamentală, terapie cognitivă, terapia limbajului, kinetoterapie, activități de socializare în grup, integrare senzorială, terapie prin joc și muzică. În România, aceste terapii nu sunt decontate corespunzător de statul român. Dorim să strângem prin această campanie fondurile necesare pentru a permite menținerea activității centrului la standardele actuale, pentru a crește accesul la terapie pentru copiii aflați pe listele de așteptare și pentru a degreva familiile copiilor diagnosticați cu autism de povara susținerii financiare a terapiei de recuperare. Suntem susținuți în acest demers de JYSK România, companie care ne-a salvat în această primăvara de la închidere, odată cu modificările Codului Fiscal. Avem planuri mari de viitor așa că implicarea JYSK a fost salvatoare.

”Am văzut în presă situația dificilă în care se aflau beneficiarii centrului Micul Prinț și am decis să ne implicăm atât financiar, cât și prin dotarea cu mobilier a centrului și susținerea proiectelor derulate. I-am vizitat și am văzut părinți care luptă pentru copiii lor, pentru care acest centru este a doua casă. Unii copii petrec 8 ore pe zi în Centrul Micul Prinț. Ne bucurăm că am putut să le oferim un mediu mai confortabil în care să facă terapie și dorim să îi sprijinim în continuare. Vă invităm să facem acest lucru împreună.” – a declarat Alexandru Bratu, Country Manager JYSK România.

Susține terapia copiilor cu tulburări de autism din centrul Micul Prinț, centru specializat în integrarea copiilor cu autism în învățământul de masă. Donează 4 euro și ajută-i pe copiii să continue terapiile zilnice prin care își dezvoltă abilitățile.

 

TRIMITE PRIN SMS CUVÂNTUL TERAPIE LA NUMĂRUL 8847

 

Sau

Fă o donație cu cardul, accesând paginile noastre:

www.crra.ro/doneaza

www.jysk.ro/miculprint

www.2elefanti.ro

Asociația Autism Europa

JYSK România

COMUNICAT DE PRESĂ - SMS 8847