ATEC – scala de evaluare a tratamentelor în autism

ATEC este un formular de o pagină proiectat să fie completat de către părinţi, profesori, sau îngrijitori. Este compus din 4 subteste:

Limbaj / Comunicare (14 itemi);
Socializare (20 itemi);
Cogniţie / Senzorial (18 itemi);
Sănătate / fizică / Comportament (25 itemi).

Scala de Evaluare a Tratamentelor în Autism (ATEC) este un instrument simplu, dar eficient de măsurare a eficienţei diverselor tratamente. Faţă de alte instrumente de cercetare care diagnostichează autismul pur şi simplu, ATEC permite măsurarea evoluţiei sau involuţiei unui pacient după începerea oricărui tip de tratament/terapie/dietă.

ATEC evaluează 77 de elemente, cum ar fi dacă copilul îşi ştie numele, face contact vizual cu ceilalţi sau are dificultăţi cum ar fi udatul patului, diaree, constipaţie şi aşa mai departe.

ATEC – scala de evaluare

Interpretare scoruri

Scorul total pe scala ATEC variază de la 0 la 180 și se calculează prin însumarea scorurilor fiecărei subscale. În general, un scor mai mare indică un grad mai mare de afectare datorită simptomelor.

Scoruri totale mai mici de 30 la vârsta de trei ani – indică faptul că copilul prezintă tipare oarecum normale de comportament și abilități de comunicare și are o șansă mare de a duce o viață normală și independentă, cu simptome minime TSA.

Scorurile totale de mai puțin de 50 la vârsta de trei ani – indică faptul că copilul va fi cel mai probabil capabil să conducă o viață semi-independentă.

Scorurile totale de 104 sau mai mult se înscriu în percentila 90 și sunt considerate a indica o formă severă de autism.

Puteți completa scala urmând să primiți rezultatele pe email aici:

 

Implică-te AZI!
Vino să evoluăm împreună și ajută-ne să schimbăm percepția societății asupra neurodiversității. În schimb, vei descoperi un univers special, de o sinceritate și o naturalețe absolute, talente ieșite din comun și o percepție unică asupra vieții.

ATEC – scala de evaluare

Sprijiniți activitatea Centrului de Resurse și Referință în Autism „Micul Prinț“ Bistrița

Există multe modalități de a te implica în comunitatea autismului. Fie că este vorba de sprijinirea unei inițiative cruciale, de participarea la un eveniment, de a deveni membru  sau de a face o donație, Asociația AUTISM Europa este legătura ta pentru a face diferența.

Vreau să donez:

Fii la curent cu toate lucrurile grozave pe care le facem